OBRAČUNI

Krvava osveta za ubistvo iz Sarajeva: Crnogorac likvidiran u sačekuši, ubica u bijegu

Za ubicom se i dalje traga

Ubica u bjekstvu. Kurir.rs

E. Ma. / Avaz.ba

10.9.2019

U Novom Sadu sinoć je ubijen Crnogorac Željko Bulatović (55). On je upucan oko 22 sata ispred zgrade u ulici Braće Dronjak u kojoj je živio, a za ubicom se i dalje traga.

Željko Bulatović je otac Aleksandra Bulatovića, koji je prije nekoliko godina sa Sašom Vidovićem ubio Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

Motiv likvidacije Bulatovića je očigledno osveta za ovo ubistvo. Muškarac je ubijen hicem iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli barem jedan pucanj i potom pokušaje repetiranja. 

S lica mjesta. Kurir

Ubijeni Bulatović je navodno živio u zgradi ispred koje je ubijen, a doselio se prije šest mjeseci.

Podsjetimo, Saša Vidović je osuđen na 20 godina, a Aleksandar Bulatović na 19 godina robije zbog ubistva lazarevića.

Miroslav Lazarević (32), član osuđivane automafije iz Istočnog Sarajeva, ubijen je 16. oktobra 2016. godine u mafijaškoj sačekuši. Zločin se dogodio oko dva sata poslije ponoći kada su izvršioci na Lazarevića otvorili vatru dok se automobilom Golf 7 vozio kroz Beogradsku ulicu.

Mjesto zločina. Kurir

Lazarević (32) je ubijen hicima iz automatske puške pronađene u BMW X 5, koji je nedugo nakon ubistva zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. Čak 23 čahure pronađene su na mjestu ubistva Lazarevića i nekoliko fragmenata zrna izvađenih iz tijela i garderobe ubijenog ispaljeni iz automatske puške koja je pronađena u zapaljenom BMW-u.

Supruga ubijenog Branka Lazarevića tokom svjedočenja je tražila da se optuženi najstrožije kazne za zločin, koji je nazvala "podmuklim i kukavičkim činom". Na pitanje predsjednika sudskog vijeća ova majka troje djece rekla je da zahtijeva i odštetu, ali iznos nije precizirala, navodeći da ništa ne može da namiri štetu i bol njene porodice.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.