AKCIJA LABOS Sarajevski policajci odradili dobar posao

Pogledajte najsavremenije laboratorije na Ilidži i u Ilijašu vrijedne 250.000 KM

Riječ je o najsavremenijim i najvećim laboratorijama te opremi za laboratorije koje su do sada pronađeni na području bh. prijestonice

.A. Ka. / Avaz.ba

Oduzete stabljike marihuane

Foto: MUP KS


Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su na Ilidži i u Ilijašu izveli akciju kodnog naziva „Labos“ u kojoj su pronašli dvije laboratorije za uzgoj marihuane, čija se vrijednost procijenuje na 250.000 KM. Riječ je o najsavremenijim i najvećim laboratorijama te opremi za laboratorije koje su do sada pronađeni na području bh. prijestonice.

Umjetničke slike

Kako je „Avaz“ prvi objavio, zapljenena je i veća količina droge.

Iz sarajevske policije su potvrdili da je prvo pretresena kuća na Ilidži koju koristi E. B. Tom prilikom je oduzeto 350 stabljika kanabisa, koje je E. B. skupa sa još jednom osobom, čiji identitet je poznat istražiteljima, zasadio i uzgojio radi proizvodnje i prodaje marihuane.

Pronađena je opremljena laboratorija za uzgoj kanabisa. Laboratorija je imala svu potrebnu opremu, od separatora, filtera, termostata, do opreme za navodnjavanje, ventilatora, razvodne ploče sa osiguračima, vremenskim relejima i satom, rasvjeta...

Osim navedenog, pronađene su dvije kutije sa marihuanom, drobilica, vrećica amfetamina, šest PVC bočica sa hemikalijama za pospješivanje rasta biljaka koje se uzgajaju u zatvorenom prostoru, pištolj, četiri metka... Zatečeno je i šest umjetničkih slika koje potiču iz krađa.

Policajci su u sklopu aktivnosti pretresli i A. P. kod kojeg su pronašli PVC vrećicu s marihuanom i mobitelom. Skoro istovremeno policajci su upali u kuću i garažu u Ilijašu, koju A. P. koristi sa osobom koja je u bijegu.

Velika oprema

Od A. P. su oduzeti dijelovi za laboratoriju za uzgoj kanabisa, 81 separator, 416 PVC saksija, četiri cilindrična filtera zraka, termostati, dva samonosiva ventilatora, 72 električna transformatora, četiri šperovane kutije sa ventilatorima, ugradbeni ventilator, 51 sjenilo sa električnim grlima, 21 reflektor, top za topli vazduh, više desetina metara električnih kablova, 24 fleksibilna ventilacia crijeva, dva ključa za cilindričnu bravu...

Dileri E. B. i A. P., koji se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga te nedozvoljeno držanje oružja, nakon kriminalističke obrade predati su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na