NOVI SAD Ubijen u sačekuši zbog osvete?

Stjepan Lazarević: Nisam ubica, nemam nikakve veze s likvidacijom Željka Bulatovića

Svjedoci iz okolnih zgrada su čuli bar jedan pucanj i potom pokušaje repetiranja

B. CERIĆ
12.09.2019 06:45

Lazarević: Spreman sam na saradnju

Foto: Avaz

Crnogorac Željko Bulatović (55) preksinoć je oko 22 sata ubijen u sačekuši ispred zgrade u Novom Sadu.

Jedan pucanj

Srbijanski mediji već su objavili da se radi o likvidaciji iz osvete, jer je Željko otac Aleksandra Bulatovića (31) kojem se zajedno sa Sašom Vidovićem (35) sudi za ubistvo Miroslava Lazarevića 16. oktobra 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Željko Bulatović je ubijen hicem iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli bar jedan pucanj i potom pokušaje repetiranja. Nastradali se doselio prije nekoliko mjeseci u zgradu pred kojom je upucan.  

Ubistvo se desilo nekoliko sati nakon što je u Banjoj Luci u ponedjeljak završen pretres u ponovljenom suđenju Saši Vidoviću i  sinu nastradalog Aleksandru Bulatoviću. Odbrane su dale završne riječi, a presuda je zakazana za petak.

  • Bulatoviću se sudi za ubistvo Lazarevića
    Bulatoviću se sudi za ubistvo Lazarevića Foto: (Arhiva)

Stjepan Braco Lazarević iz Istočnog Sarajeva, otac ubijenog Miroslava Lazarevića, za čiju likvidaciju se sudi Vidoviću i Bulatoviću, u izjavi za „Dnevni avaz“ demantirao je navode srbijanskih medija te kazao da on nema nikakve veze s ubistvom u Novom Sadu, gdje je upucan Aleksandrov otac.

Ranija presuda

- U ponedjeljak sam sve vrijeme bio na suđenju u Banjoj Luci. Tu sam, ako treba, dajte poligrafe, nisam granicu prešao ima deset godina. Spreman sam gdje god ko hoće da odem, pa i u Srbiju, da dam izjavu, niti imam veze s tim, niti znam da mu je otac u Novom Sadu, niti me interesuje. Nisam ja taj ubica, nisam to bio ni u ratu. Spreman sam na saradnju ko god hoće, otići u SIPA-u ako treba - kazao nam je Stjepan Lazarević potvrdivši da ga nijedna policijska agencija još nije kontaktirala, ali je siguran da će ga pozvati.

Za ubistvo njegovog sina Vidović je ranije bio osuđen na 20 godina, a Bulatović na 19 godina robije. Vrhovni sud RS je tu presudu ukinuo i vratio predmet na ponovljeno suđenje.

Osuđivani automafijaš

Miroslav Lazarević (32), član osuđivane automafije iz Istočnog Sarajeva, ubijen je 16. oktobra 2016. godine u sačekuši. Zločin se dogodio oko dva sata poslije ponoći kada su izvršioci na Lazarevića otvorili vatru dok se automobilom Golf 7 vozio kroz Beogradsku ulicu. Usmrćen je hicima iz automatske puške pronađene u BMW X5, koji je zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. Čak 23 čahure pronađene su na mjestu ubistva Lazarevića.

Komentari

NA VRH