AVAZ SAZNAJE Ilija Grahovac i dalje odbija hranu i vodu

Zmaj od Šipova na infuziji i u teškom stanju

Narod u Šipovu se organizirao i nahranili su mu stoku, ali on i dalje ne želi da prekine štrajk, kaže advokat Duško Tomić

B. C.
11.09.2019 11:48

Ilija Grahovac i advokat Duško Tomić

Foto: Avaz

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova i učesnik u rijalitiju, na infuziji je i u teškom je stanju, potvrdio je za „Avaz“ njegov advokat Duško Tomić.

Zmaj je u pritvoru banjalučkog zatvora Tunjice započeo štrajk glađu 4. septembra kada je pritvoren zbog, kako je navedeno, neodazivanja na ročište u Općinskom sudu Mrkonjić-Grad, gdje mu se sudi za nanošenje lakših tjelesnih povreda.

- Zmaj je u teškom stanju, na infuziji je, upravo krećem za Banju Luku da ga obiđem. I dalje odbija hranu i vodu. U međuvremenu, narod u Šipovu se organizirao i napojili su mu stoku koja više nije gladna. I pored toga, on ne želi da prekine štrajk glađu - napominje advokat Tomić.

On naglašava da je za sutra zakazan novi pretres u Općinskom sudu u Mrkonjić-Gradu te da će on tražiti da se glavni pretres vodi iznova zbog protoka vremena od 30 dana.  Zmaju se sudi za napad na osobu koja je nožem ubola njegovu kravu.

Komentari

NA VRH