ISTRAGA

MMA borac Jasmin Popara teško pretukao majku, demolirao policijske ćelije, dignuti specijalci da ga smire

Tužilac ga nije uspio saslušati zbog velike agresivnosti

Popara nakon pobjedničkog meča nokautom u Ljubljani. Arhiva

Piše: Ad. Aljimi / Avaz.ba

12.9.2019

U stravičnom rušilačkom pohodu u kojem je Jasmin Popara 27-godišnji poznati MMA borac iz Srebrenika demolirao ćeliju u Policijskoj stanici Srebrenik, a potom i u Tuzli korištena je Jedinica za specijalističku podršku MUP-a TK da bi agresivnog sportistu stavila pod kontrolu, otvrio nam je izvor blizak istrazi.  

Nasilne epizode

Popara je tokom nasilne epizode isprva teško pretukao svoju majku u njihovoj porodičnoj kući nakon čega je na lice mjesta poslata patrola, a potom i pojačanje.

Pomahnitali borac je jedva savladan, uhapšen i odveden u ćeliju u PS Srebrenik.

On je polomio sve što se našalo unutar ćelije, da bi nakon toga svezan odveden u Upravu tuzlanske policije. Tokom transporta divljao je u marici i policajci su ga jedva smjestili u novu prostoriju koju je također u potpunosti demolirao.


Uzet uzorak krvi

Redovni policajci jednostavno nisu uspjeli s njim da izađu na kraj, i prema nepotvrđenim informacijama nekoliko ih je povrijeđeno.

U pokušaju savladavanja učlestvovala je i sudska policija, a kako nam je otkrio isti izvor dežurni tužilac nije uspio saslušati Poparu koji je bio veoma agresivan te je i na njega nasrtao.

Na kraju je dignuta specijalna jedinica koja je za tili čas „smirila“ nasilnog Poparu te ga obezbjedila u ćeliji te predala redovnoj policiji. O ovom slučaju je otvorena istraga, a istpituju se razlozi zbog kojih je Popara napao majku i policajce. Očekuje se da će njegov uzorak krvi pokazati da li je bio eventualno pod nekim nedozvoljenim supstancama.


Fotografija obišla svijet

Nakon jednog pobjedničkog meča u Sloveniji Poparina fotografija na kojoj je bio u potpunosti krvav obišla je svijet i dugo se vrtila na kanalima za borilačke sportove i MMA portalima.

U borbama u kavezu zabilježio je dvije pobjede i poraz te je važio za jako perspektivnog borca koji je bio blizu UFC ugovora. No, nakon niza teških incidenata upitan je nastavak njegove karijere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.