SARAJEVO Policijski službenici PU

Samed Aljović uhapšen u akciji "Labos II": Grupa uzgajala marihuanu i imala oružje

Fena
13.09.2019 10:51

Pronađena droga

Foto: PU Ilidža

Službenici Pete policijske uprave (PU) - PS Ilidža uhapsili su S. A. (47), kod kojeg su pronašli pet PVC kesica u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, kao i pet mobitela, jednu metalnu spravu koja služi za konzumaciju opojne droge, a u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu i jednu ručnu radiostanicu marke "Cobra". 

O tome je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a protiv S. A. će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Budući da je za S. A. bila raspisana potraga od Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a KS, on je predan policijskim službenicima navedenog Odjeljenja na daljnji rad i nastavak kriminalističke obrade u okviru akcije "Labos II".

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće koju S. A. koristi na području općine Ilidža.

Kako saznajemo, uhapšen je Samed Aljović.

Tom prilikom su pronađeni i oduzeti - digitalna vaga, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka kalibra 7,62 mm, suha zeljasta materija u aluminijskoj foliji, koju je proizveo skupa s E. B., jedna PVC boca “Plantela”, električni indikator za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, dva rasvjetna tijela s neonskim sijalicama, improvizirana razvodna električna ploča s osiguračima, utičnicama i drugim materijalom, te tri sijalice od 600 W koje su korištene prilikom uzgoja biljke kanabis, jedan komad fleksibilnog crijeva, automatska puška kalibra 7,62 mm, s okvirom, bez municije i određena dokumentacija.

Nakon izvršenog pretresa, S. A. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon završene kriminalističke obrade, danas, uz službeni izvještaj, biti predan u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz MUP-a KS.

Komentari

NA VRH