DOBOJ

Predložen pritvor Srđanu Jondiću: Iz puške izrešetao mladića

Pucnjava se dogodila 15. septembra pet sati poslije ponoći, kada je Jondić došao vozilom na parking ispred svadbenog salona

Okružno tužilaštvo u Doboju. Arhiv

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

17.9.2019

Okružno tužilaštvo u Doboju zatražilo je određivanje pritvora Srđanu Jondiću, koji se sumnjiči da je pokušao ubiti Slađana H. (27). Mladić je projektilima pogođen u noge i stomak.

Pucnjava se dogodila 15. septembra pet sati poslije ponoći, kada je Jondić došao vozilom na parking ispred svadbenog salona. Tu se pored parkiranog nalazili oštećeni J. S., M. M., D. A . i Đ. M. Jondić se zaustavio svojim automobilom, a potom iz vozila izvadio pušku i počeo pucati prema Slađanu H.

Tom prilikom nanio mu je više rana na stomaku te na obje natkoljenice i potkoljenice.

Povrijeđenog je zbrinula Hitna pomoć te je potom prevezen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka".

Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti i sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, da bi mogao ponoviti i dovršiti pokušano krivično djelo te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a imajući u vidu prirodu i težinu počinjenog krivičnog djela, način izvršenja krivičnog djela, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu posljedice i visinu zaprijećene kazne.

Postupajući sudija Okružnog suda u Doboju još nije donio odluku.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.