MAJDANPEK U akciji učestvovala i grupa za suzbijanje narkomanije PU Bor i PS Kladovo

Policajci i profesor srednje škole prodavali marihuanu učenicima?

Pronađeni novac i droga

Avaz.ba / Blic.rs

Policija istražuje cijeli slučaj

Foto: Ilustracija


Policija u Majdanpeku uhapsila je R. S. (53), S. I. (53), D. M. (46), kao i policijske službenike A. Đ. (56) i M. Đ. (31) iz Majdampeka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a.

U automobilu M. Đ. pronađeno je 326 grama marihuane, dok su u stanu R. S. pronađeni oko 40 grama ove droge, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i novac za koji se sumnja da je stečen od prodaje narkotika, navodi se u saopćenju i dodaje da se njih petorica sumnjiče da su u prethodnom periodu na području Majdanpeka prodavali drogu.

Kako se nezvanično saznaje, među uhapšenima su bivši načelnik Policijske stanice u Majdampeku Aleksandar Đorđević, njegov sin Miroslav Đorđević, također policajac, u čijem je BMW-u pronađena droga,0 a oduzeto mu je i pet mobilnih telefona, jedan pištolj i jedna lovačka puška.

Automobil je, kako saznaje "Blic", mlađem Đorđeviću oduzet, kao i Ranku Stamenkoviću, kod kojeg su pronađeni 40 grama marihuane, digitalna vaga, 12 mobilnih telefona, 64.000 dinara i 710 eura.

Zajedno s njima trojicom su, kako se saznaje, uhapšeni i Dragoslav M., navodno profesor u srednjoj školi, kome su oduzeta četiri telefona i oko 1.800 eura, a s njima je uhapšen i Siniša I., koji se dovodi u vezi s prodajom narkotika.

Kako ''Kurir'' nezvanično saznaje, petorica osumnjičenih uhapšena su jučer u velikoj akciji i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

- Poslije dobivanja operativnih podataka i njihovih provjera da postoji grupa koja rastura marihuanu po Majdanpeku, kolege su ostale šokirane, jer se došlo do informacija da su u šverc uključena i dvojica kriminalističkih inspektora iz ovog grada, a da s njima radi i profesor. Prikupljanje dokaza rezultiralo je jučerašnjim hapšenjem - otkriva izvor ''Kurira''.

Prema njegovim riječima, provjeravaju se i sumnje da je uhapšeni profesor koristio to što radi u srednjoj školi i omogućio dilerima da marihuanu prodaju i učenicima.

U akciji hapšenja učestvovala je i grupa za suzbijanje narkomanije PU Bor i PS Kladovo.

Uhapšeni Dragoslav M., pored toga što predaje u školi, bavi se i sportom. Naime, on je dugogodišnji skijaški sudija. U svojoj biografiji, kako piše ''Kurir'', koja je dostupna na internetu, on je napisao da mu je posao "rad s učenicima na poslovima obrazovanja i vaspitanja".

- Uvijek sam spreman da učeniku pružim pomoć, podršku i razumijevanje na ljubazan i nenametljiv način, primjenjujući različite oblike rada i aktivnosti u skladu sa znanjima i iskustvima kojima učenici raspolažu. S kolegama ostvarujem iskrene i otvorene odnose - napisao je profesor i naveo da je praktična i tačna osoba, kao i da stabilno može da "donosi odluke".

''Kurir'' je jučer kontaktirao s Tehničkom školom, na čijem sajtu je Dragoslav M. naveden kao nastavnik grupe stručnih predmeta.

- Direktor nije tu, zovite sutra. Niko od naših nastavnika nije uhapšen - rekla je žena koja se javila na telefon škole.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na