OTKRIVAMO

Otkrio pošiljku droge, tokom akcije dobio prijetnje smrću: Zaplijenili skoro 20 kilograma spida i oko 8.000 tableta ekstazija

Muškarac koji je pored vikendice otkrio pakete u kojima je bilo oko 8.000 tableta ekstazija i skoro 20 kilograma spida slučaj prijavio policiji

Specijalci učestvovali u akciji. Arhiva

Piše: A. Aljimi

18.9.2019

Nakon što su u velikoj akciji izvedenoj u jednom tuzlanskom naselju sa subote na nedjelju istražitelji zaplijenili skoro 20 kilograma spida i oko 8.000 tableta ekstazija, ekskluzivno otkrivamo detalje ove opsežne akcije.


Kosio travu

Naime, kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, paketi s drogom otkriveni su u blizini jedne vikendice. Muškarac koji je navodno kosio travu u blizini objekta ih je primijetio, da bi, kako je otkrio naš izvor, jedan otvorio i vidio sadržaj.

Nakon toga je, kako saznajemo, pozvao policiju, a inspektori Odjela za droge su preuzeli slučaj.

U ponedjeljak navečer istražitelji su otišli do vikendice nadajući se da će neko doći po pošiljku.


Dobio poruku

U tom momentu dobili su obavještenje da je muškarac koji je prijavio slučaj dobio prijetnje smrću. Kako nam je prenio policijski izvor, radi se o porukama koje je muškarac dobio, a u kojima se spominje da, ako progovori, on i članovi njegove porodice mogu biti ubijeni. Istražitelji provjeravaju je li muškarac koji je prijavio slučaj eventualno umiješan u krijumčarenje droge.

Policajci tragaju za osobom koja je prijetila, a radi se na otkrivanju lokacije signala odakle je poruka poslana.

Za sada nije poznato koliko osumnjičenih je umiješano u ovaj slučaj te koje je porijeklo droge te za koje tržište je bila namijenjena.


Specijalci na terenu

U opsežnoj akciji koja je, kako saznajemo, još u toku učestvuje je i Specijalna jedinica MUP-a TK. Na licu mjesta su izuzeti i tragovi koji su poslani na vještačenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.