ZVORNIK

Ukradenim autom bježao kroz šumu od policije

Policajci su krenuli za njim i savladali ga

Toyota. Ilustracija

Avaz.ba / Nezavisne

19.9.2019

Filmska potjera policije iz Milića za Zvorničaninom Darkom J. (37) koji im je bježao ukradenim automobilom urodila je plodom, jer su ga za kratko vrijeme uspjeli uhvatili i uhapsiti, a pronašli su i ukradene stvari.

Naime, sve se odigralo u srijedu u sitnim satima, kada je policija dobila prijavu od građanina, koji je prijavio da mu je lopov ušao u kuću, ukrao mobilni telefon i ključ od Toyote, kojom je i pobjegao.

Policija je odmah izašla na teren, a lopov, koji je odranije poznat policiji po krađama i drogi, viđen je u ukradenom automobilu, kojim se uputio prema Zvorniku.

- Policija ga je prvo jurila autom, a kada je vidio da su mu za petama, zaustavio je auto i utrčao u šumu, u kojoj se pokušao sakriti odnosno pobjeći - kazao je jedan očevidac potjere.

Prema njegovim riječima, policajci su krenuli kroz šumu za njim i savladali ga.

Kako je potvrđeno izPolicijske uprave Zvornik, policiji je krađa prijavljena u oko 1 sat, a policijski službenici PS Milići su nedugo zatim identificirali osumnjičenog u mjestu Vukšići, općina Milići. 

- Osumnjičeno lice su brzom i spretnom reakcijom lišili slobode, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, po čijim instrukcijama će prema osumnjičenom biti preduzete dalje mjere i radnje-  naveli su iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.