UŽAS

Ubio prvog komšiju zbog međe: Prvo ga počeo ubadati nožem u automobilu, a kasnije dokrajčio na ulici

Operativnim radom je utvrđeno da Rade i pokojni Jovan odavno imaju nekih problema

Tragedija u Sremskoj Mitrovici. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

19.9.2019

Rade R. (55) iz Inđije uhapšen je u sinoć zbog sumnje da je ubio svog prvog komšiju Jovana Radojčevića (54) i on će u zakonskom roku biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Kako saznaje "Blic" iz izvora bliskih istrazi, Jovan je oko 19 sati ušao u svoj automobil ispred kuće u ulici Stevana Sremca kada ga je iznenada napao Rade i počeo da ga ubada nožem.

- Jovan je sjeo u kola i nije uspio ni da krene kada mu se prikrao Rade i počeo da ga udara i bode nožem. Nesretni čovjek je uspio da odgurne Radeta i čak i da izađe iz kola u nadi da će pobjeći od napadača ali nažalost nije uspio. Rade ga je sustigao i dokrajčio – priča za "Blic" izvor iz istrage uz napomenu da Rade prilikom hapšenja nije pružao otpor te da je pred nekoliko svjedoka zločina koji su izašli iz kuća da vide šta se dešava sačekao policiju i da je bio pod utjecajem alkohola.

Za sada još nije poznat motiv ovog zločina a nadležni pretpostavljaju da je riječ o nesuglasicama oko međe zbog koje su vinovnici ovog incidenta nedavno završili i na sudu.

- Operativnim radom je utvrđeno da Rade i pokojni Jovan odavno imaju nekih problema sa međom te da su nedavno obojica bila na sudu na ročištu povodom tog slučaja. Vjerovatno je to bio "okidač" koji je naveo Radeta da počini ovaj zločin. No, detaljnom istragom koja je u toku trebalo bi da se rasvijetle sve okolnosti koje su dovele do ovog strašnog incidenta – kaže sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao "Blic", policija je nedavno podnela prekršajnu prijavu protiv Radeta zbog sumnje da je verbalno uznemirio suprugu pokojnog Jovana.

- Supruga pokojnog Jovana nedavno je pozvala policiju i rekla da ju je Rade pratio u ulici u kojoj žive i da je nešto vikao i dobacivao, a zatim otišao svojim putem. Policija je odmah izašla na teren da pomogne uplašenoj ženi ali su utvrdili da je posrijedi bilo samo verbalno uznemiravanje te su nadležni protiv Radeta podnijeli prekršajnu prijavu za uznemiravanje pošto u tom slučaju nije bilo elemenata krivičnog djela koje povlači i krivičnu prijavu – priča izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.