SARAJEVO

Senad Basarić: Da sam htio da se krijem ne bih bježao u papučama i kratkim hlačama

Tužiteljica istakla da je Irma Forić ubijena na okrutan način

Osumnjičeni Basarić s advokatom Mehmedbašićem. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

20.9.2019

iObrazlažući prijedlog  za određivanje pritvora, tužiteljica Željka Tomić-Andžić danas je na sjednici održanoj u Kantonalnom sudu u Sarajevu kazala da postoji osnovana sumnja da je Senad Basarić (59) ubio Irmu Forić (53), s kojom je planirao da se vjenča.

-    Način izvršenja je okrutan. Fizičkom snagom, pritskom na vrat žrtve uz nanošenje udaraca pogodnim sredstvom s desne strane glave- istakla je Tužiteljica Tomić – Andžić.

Ona je napomenula da je Basarić nije zvao Hitnu pomoć niti je ikoga obavijetio o smrti Irme Forić već je napustio Sarajevo I tako bio nedostupan organima gonjenja. 

Basarićev branilac Omar Mehmedbašić tražio je da se prijedlog odbije, jer njegov klijent nije to uradio. Napomenuo je da se Basarić kritičnog dana izgubio,  te da voljenu osobu nikad ne bi dotakao.

Basarić se kratko obratio: 

-    Da sam htio bježati ne bi pobjegao u papučama i kratkim hlačama. Sve naše stvari ostale su u koferima, rekao je Basrić. 

Sutkinja Žana Knežević naknadno će donijeti odluku o pritvoru.

Poznato je da je Forić najvjerovatnije ubijena udarcima kuhinjskom drvenom daskom, a koja joj je prilikom uviđaja pronađena u desnoj ruci. Tijelo je bilo prekriveno narandžastim peškirom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.