ZENICA

Osuđenik Elvis Pašalić poslao pismo iz zatvora: Nisam izazvao pobunu

Osuđeni za svirepo razbojništvo nas starcem Salihom Babalukom koje je rezultiralo njegovom smrću

Elvis u sarajevu osuđen za pljačke i paljenje vozila. Arhiv

Piše: B. Cerić / Avaz.ba

21.9.2019

Elvis Pašalić, koji izdrava kaznu zatvora u Zenici, našoj redakciji poslao je pismo, ogorčen jer je sa bratom Samirom Pašalićem smješteni u samicu. 

Pozitivna grupa

- Stavili su nam na teret da smo pozivali druge osuđenike na pobunu, da bi dobili amnestiju, a mi odgovorno tvrdimo da nemamo veze stim, niti je to iko posvjedočio. Na disciplinkoj komisiji smo kažnjeni sa po deset dana u samici i sa po tri mjeseca usamljenja. Moja advokatica je ostala bez riječi kad smo kažnjeni na osnovu tri izjave souđenika. Samo pitam kome ja i moj brat ovdje smetamao, pa nam je nanesena velika nepravda- piše Pašalić 

On napominje da obojica izdržavaju dugotrajne kazne zatvora, te da su do ovog slučaja bili primjereni osuđenici. 

- Bili smo u pozitivnoj grupi “A”, radon angažirani, a sada su na psihički ubili ovom nepravdom i zato javno kažem da mi nemamo ništa s tim za šta smo sankcionisani, , a dokaz je da nema posljedica- navodi Pašalić

Faksimil pisma iz KPZ Zenica. Avaz

Elvis Pašalić je osuđen na pet, a Samir na 13 godina zatvora zbog svirepog razbojništva 2014. godine u Gomionici kod Kiseljaka koje je rezultiralo smrću Saliha Babaluka (77). Za isto djelo osuđeni su Mensud Hasić na godinu i Muhidin Kulovac na 14 godina zatvora.

Pljačke i paljevine

Razbojnici su vezali Saliha Babaluka i njegovu suprugu Hajriju tražeći novac. Nesretnog Saliha su naizmjenično tukli i zalijevali vodom da bi im kazao gdje drži novac. Uslijed prijelom vratnog kralješka kod Babluka je došlo do srčanog zastoja i trenutne smrti.

Elvis je u Sarajevu osuđen na sedam godina zatvora zbog organiziranog kriminala, pljački, razbojništava, krađa i paljenja vozila.

Glasne su naše lavice u seksu  

Na kraju pisma pašalić je prokomentirao sadržaj nedavno objavljenog teksta u “Dnevnom avazu”.

- A, moram se dotaći i naslova “Zatvorski čuvari “lude” jer su osuđenici tokom seksa glasni”. Pa da vam kažem nismo mi glasni, već su glasne naše lavice kad dođu lavovima u posjetu - zaključuje Pašalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.