MONSTRUOZNO Ubistvima najčešće prethodi bolesna ljubomora

Zločini iz strasti koji su potresli BiH: Ovo je 5 najbrutalnijih ubistava!

Događaji su zabilježeni u proteklih nekoliko godina

Avaz.ba

Zločini iz strasti koji su potresili javnost u BiH

Foto: Avaz


Posljednji zločin iz strasti, koji se dogodio u sarajevskom naselju Dobrinja, kada je Senad Basarić najvjerovatnije ubio svoju nevjenčanu suprugu Irmu Forić, uznemirio je javnost u BiH. Nije rijetkost da se u BiH posljednjih godina događaju zločini iz strasti kojima prethodi bolesna ljubomora, problemi najčešće u vezi sa preljubom.

Obično se radi o brutalnim ubistvima i prethodnom fizičkom ali i psihičkom nasilju. Tako je naprimjer, svirepo ubistvo Arnele Đogić za koje su Muriz Brkić i Avdija Selimović dobili po 40 godina zatvora, jedno od najbrutalnijih u poslijeratnoj BiH.

  • Ubica Senad Basarić na optuženičkoj klupi

    Ubica Senad Basarić na optuženičkoj klupi

    Foto: Avaz


1. Senad Basarić ubio Irmu Forić jer nije htjela da se uda za njega

Senad Basarić (56) je prije nekoliko dana na okrutan način, u sarajevskom naselju Dobrinja, ubio svoju nevjenčanu supurugu Irmu Forić (53), koja je bila pripadnica Granične policije BiH. Nastradala je ubijena drvenom daskom. Ovaj svirepi zločin nesumnjivo je počinjen iz strasti.

Uviđajna ekipa je, ušavši u stan na Dobrinji, zatekla tijelo Irme Forić u kuhinji. Ležala je na leđima u bijelom ogrtaču, a u desnoj ruci nalazila joj se drvena daska za rezanje. Bilo je i tragova kečepa. Bilo je tragova krvi na sve strane, i to na prekidaču do ulaznih vrata, na zidu do prekidača, na ulaznim vratima te ispod glave nastradale.  

Više o temi Arnela Đogić

NA VRH

Podijeli članak na