TUGA

Umjesto da mu slavimo punoljetstvo, mi smo ga sahranili

Obdukcija je pokazala da je preminuo od posljedica šutiranja u stomak i pucanja jetre

Leš nesretnog tinejdžera pronađen dan nakon što je pretučen. Kurir

I. K. / Avaz.ba

23.9.2019

Braća M. D. (19), J. D. (18) te dvojica maloljetnika od 16 i 15 godina uhapšena su zbog sumnje da su 17. septembra nasmrt pretukla 17-godišnjeg Martina Barnu u parku u Novom Kneževcu. 

Leš nesretnog tinejdžera pronađen je dan nakon, a obdukcija je pokazala da je preminuo od posljedica šutiranja u stomak i pucanja jetre.

Odmah je pokrenuta istraga, koja je ubrzo rezultirala hapšenjem četvorice mladića.

Strašna vijest o smrti sina Martina njegovog oca Ištvana Barnu dočekala je u Mađarskoj, gdje inače radi, prenosi srbijanski "Kurir".

- Umjesto da uskoro, 12. novembra, proslavljamo njegov 18. rođendan, Martina smo sahranili u petak. Da se nešto strašno dogodilo, obavijestila me moja starija sestra Timea, ali je veza bila loša. Sjeo sam u auto i iz Mađarske pohitao za Novi Kneževac. Čim sam prešao granicu, pozvao sam je telefonom. Samo sam je pitao: "Da li je ono najgore?" Odgovorila mi je potvrdno - ispričao je u suzama očajan Ištvan.

On je dodao da ne zna ko su mladići osumnjičeni za ubistvo.

- Ne znam ko su napadači i zašto su pretukli Martina. Čuo sam da su oni skoro pa živjeli na ulici. Očekujem da budu adekvatno kažnjeni - rekao je za "Kurir" otac ubijenog tinejdžera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.