SARAJEVO

Policija privela djevojku koja se lažno predstavljala i sakupljala novac

Djevojka je sakupljala novac za bolesno dijete navodeći da to radi u ime organizacije "Pomozi.ba", što su iz ovog udruženja demantirali

Djevojka privedena u popodnevnim satima. Pomozi.ba

Piše: B. C. / Avaz.ba

23.9.2019

Sarajevska policija privela je djevojku čiju su fotografiju objavili na Facebook stranici Udruženja "Pomozi.ba", a za koju se sumnja da se lažno predstavljala i tražila novac za bolesno dijete.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je djevojka pozvana u prostorije Druge policijske uprave radi utvrđivanja identiteta i davanja izjave u vezi s krivičnim djelom krađa, počinjenim u ranijem periodu.

Djevojka je sakupljala novac navodeći da to radi u ime organizacije "Pomozi.ba", što su iz ovog udruženja demantirali te zamolili građane da pomognu u identifikaciji prevarantice.

- Varalica o kojoj pišemo posljednjih dana, trenutno se nalazi u SCC-u i pokušava tamo da izvara ljude na osnovu bolesne djece pa, molimo vas, pripazite. Mi ćemo poslati naše ljude kako bi je pokušali zadržati dok policija ne dođe - napisali su na svojoj Facebook stranici iz organizacije "Pomozi.ba".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.