SARAJEVO

Maloljetni ubica Ronalda Osmanovića, umjesto u pritvor, ide u odgojni centar

U dogovorenoj tuči Ejjub D. (15) nožem usmrtio Ronalda Osmanovića

Ronald Osmanović ubijen kod igrališta. Avaz

Piše: B. Cerić / Avaz.ba

26.9.2019

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te je dvojici maloljetnika koji se sumnjiče za ubistvo i pokušaj ubistva koje se desilo 25. avgusta u naselju Saraj-Polje, umjesto produženja pritvora, određen privremeni smještaj u odgojnim centrima, potvrdila je za „Avaz“ portparol Općinskog suda Amra Hodžić.


Dogovoren sukob


- Privremeni smještaj u odgojnim centrima može trajati od 24. septembra do 24. oktobra ili do druge odluke Suda - kazala je Hodžić.

Za ubistvo Ronalda Osmanovića osumnjičen je 15-godišnji Ejjub D., dok se 17-godišnji Silvio G. (17) sumnjiči za pokušaj ubistva Ejjubovog brata Davuda D.

Obojica maloljetnika nalazila su se u pritvorskoj jedinici KPZ-a Orašje. Sud nije precizirao u kojem od odgojnih centara će biti smješteni.

Krvavi obračun dogodio se 25. avgusta pored igrališta u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

Prema izjavama maloljetnih aktera, do sukoba je došlo poslije svađe Silvija G. i Davuda D., koji su se zabavljali s dvjema sestrama.


Udarci sjekirom


Malojetni Ejjub G. potanko je objasnio da  se zbog svađe sa Silvijom dan ranije s bratom Davudom naoružao kupivši nož i metalnu palicu na pijaci Otoka. Kritičnog dana dogovarali su susret sa suparnicima preko Instagrama.

Silvio G. priznao  je da je u tuči tupim dijelom sjekire dva puta udario Davuda po glavi. Ronalda, koji mu je pritekao u pomoć,  Ejjub  je udario nožem u vrat

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.