CRNA HRONIKA

Livno: Potvrđena optužnica zbog posjedovanja marihuane

Prema zakonu predviđena kazna zatvora od jedne do deset godina

Livno: Zgrada Suda i Tužilaštva. A. Kamber

Piše: A. Kamber

27.9.2019

Općinski sud u Livnu je rješenjem od 24. septembra 2019. godine potvrdio optužnicu Tužilaštva Livanjskog kantona protiv osumnjičenog D. P., rođenog 1998. godine, nastanjenog u Livnu, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga, a za koje je, prema važećem zakonu, predviđena kazna zatvora od jedne do deset godina. 

Optuženom se stavlja na teret da je od maja 2018. do aprila 2019. godine u porodičnoj kući u ulici Domobranskoj u Livnu u više navrata određenim osobama prodavao marihuanu koju je nabavljao na nepoznatom tržištu. 

U optužnici se navodi da je kod istog 2. aprila 2019. godine, kad je pred policijom počeo bježati s autobuske stanice u Livnu, u odbačenom ruksaku pronađeno 919,25 grama marihuane koju je kupio na nepoznatom narkotržištu. 

Na prijedlog Tužilaštva Livanjskog kantona, osumnjičenom je izrečena mjera pritvora u trajanju od mjesec, a pronađena droga je izuzeta, dok je sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Livno zakazao ročište po ovom predmetu za 18. oktobar 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.