SRBIJA

Gej prevara na Facebooku: Slao slike 30 godina mlađem muškarcu, zbog ucjene mu dao 10.000 eura

Policijski službenici su ga uhapsili neposredno nakon što je podigao novac u pošti

Prevara na Facebooku. Ilustracija

E. Ma. / Avaz.ba

28.9.2019

Niška policija uhapsila je M. I. (22) iz okoline Vršca zbog ucjene. Sumnja se da je on u posljednjih godinu od 52-godišnjeg muškarca iz Niša iznudio ukupno oko 10.000 eura pod prijetnjom da će njegove kompromitirajuće fotografije proslijediti njegovoj porodici, piše Telegraf.rs.

On je od oštećenog zahtijevao da mu novac uplaćuje preko Postneta, a policijski službenici su ga uhapsili neposredno nakon što je podigao novac u vršačkoj pošti. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Njih dvojica su se upoznala preko Facebooka, ali se nikada nisu vidjeli uživo. Povjerili su se jedan drugome da imaju sklonost prema istom spolu, nakon čega je Vrščanin od Nišlije zahtijevao slike eksplicitnog sadržaja. 

On mu je fotografije poslao, ne sluteći da će ih ovaj zloupotrijebiti. Prije godinu Vrščanin je počeo da mu traži novac prijeteći da će njegove slike pokazati prijateljima i porodici, a uplašena žrtva mu je slala pare.

Kad god bi pokušao da mu se odupre, Vrščanin mu je prijetio da će doći u Niš te da će ga prebiti i svima reći da je gej. 

Čovjek je davao pare dok je imao, a kada je shvatio da će se ucjena nastaviti unedogled, prijavio je svog mučitelja policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.