REAGIRANJE

Sakib B. kojeg su razbojnici opljačkali: Taj Harun je sve slagao, spreman je da kaže bilo šta da se izvuče

Oni su meni opljačkali kuću, Haruna znam kroz maglu, a ostale i ne poznajem, kaže Sakib B.

Samir Uzunović, Admir Duvnjak i Harun Osivčić. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

28.9.2019

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se Sakib B., čiju su kuću na Vratniku u četvrtak u tri sata ujutro uz prijetnju pištoljem opljačkali Harun Osivčić, Samir Uzunović i Admir Duvnjak. Iz kuće su odneseni LCD, mobitel i hrana.

Sa Sakibom B. došao je i Džanin D. demantirajući navode Haruna Osivčića, koji je u policiji izjavio da su zajedno provodili vrijeme i da su pili te da je oštećeni, navodno, dugovao novac Uzunoviću.

- To su sve laži, on je spreman sada da kaže bilo šta samo da se izvuče. Haruna znam kroz maglu, a ostale i ne poznajem. U šoku sam kad sam ovo pročitao. Kakav televizor, kakva droga, sve su to laži - kazao nam je uznemireno Sakib B.

Džanin D. je pojasnio da je on 25. septembra sjedio na terasi kod Sakiba kada je trojka prošla pored njegove kuće.

- Uzunović je prepoznao moj glas jer smo išli zajedno u školu. Haruna znam iz viđenja, a trećeg i ne poznajem. Došli su na terasu da se pozdrave, zadržali se tri minute i otišli. Nisu pili pivo, niti sjedili. Razišli smo se, bilo je to oko 22.30 sati, a onda se kasnije desilo to što se desilo. Upali su u Sakibovu kuću - kaže Džanin, također demantirajući da se družio s Osivčićem i ostalima.

Inače, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je jučer prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora trojici uhapšenih zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.