TRAGEDIJA Stravična saobraćajna nesreća u naselju Zovik kod Hadžića

Jezivi detalji saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majka, beba i nana

Adna Divović-Serdarević i njena četveromjesečna beba poginule na licu mjesta

S. Šabić / Avaz.ba

Tragično nastradala Adna sa bebom

Foto: Instagram


Mlada majka Adna Divović – Serdarević i njena čestveromjesečna beba smrtno su stradale kada je Peugeot 307 u kojem su bile podletio pod kamion mješalicu, na magistralnom putu M-17 u naselju Zovik kod Hadžića.  

U ovoj nezapamćenoj tragediji život je izgubila i starija žena, nana stradale bebe, koja se nalazila na suvozačevom mjestu u smrskanom vozilu.

Od siline udara, djelovi oba automobila bili su razbacani na sve strane.  Kako saznajemo stradale su se vraćale kući iz pravca Hadžića u Tarčin gdje su i živjele. 

Mještani naselja Gradac, koje se nalazi neposredno uz magistralu, čuli su jak prasak i odmah dotrčali do mjesta nesreće. Nekoliko mladića pokušalo je otvoriti vrata uništenog Peugeota da bi pomogli žrtvama, ali u tome nisu uspjeli. Ubrzo je na mjesto tragedije pristigla i ekipa Hitne pomoći, ali ljekari su na žalost mogli samo konstatirati smrt.

 Vozač mješalice je prošao bez većih povreda, a nakon ukazane pomoći odveden je u Policijsku stanicu Hadžići gdje je alkotestiran. On se nakon toga vratio na mjesto udesa gdje je plakao s skrivajući lice šakama, sjedeći na cesti.

Kada je rodbina strdalih pristigla na mjesto tragedije zavladao je očaj. U nevjerici su posmatrali smrskano vozilo plaćućii dozivajući imena stradalih žena i djeteta. Plač i vriska odzvanjali su Zovikom, a zbog pretrpljenog šoka medicinske ekipe su članovima porodice ukazivale pomoć.

Nakon što je završen uviđaj, vatrogasci su iz olupine Peugeota pomoću hidrauličnih makaza izvukli tijela nastradalih.

- Na intervenciji je bilo nas pet vatrogasaca sa dva vozila. Iako je naša misija da spašavamo živote, ovaj put nismo uspjeli u tome. Ovo je događaj koji će definitvno ostaviti tužni trag u našim sjećanjima – za „Avaz“ je kazao Memagić Danis, zamjenik komandira vatrogasne jednice na Stupu.

Uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac sarajevskog tužilaštva trajao je par sati, a saobraćaj je bio preusmjeren preko naselja Gradac i autoputa A-1.

  • Bolne scene s mjesta tragedije

    Bolne scene s mjesta tragedije

    Foto: S. Šabić


NA VRH

Podijeli članak na