PRIJEDOR

Isjekao sjekirom suprugu i njenog ljubavnika nakon što ih je zatekao gole u krevetu pa rekao da nije planirao

Zločin počinjen 27. maja 2017. godine u naselju Srednji Jakupovci

Alija Hrustić. Novosti

Sl. M. / Avaz.ba

2.10.2019

- Nisam planirao ubistvo svoje supruge Azre - rekao je tokom žalbenog postupka pred Vrhovnim sudom RS Alija Hrustić, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagića, koje je 54 puta udario sekirom i nožem nakon što ih je zatekao goleu krevetu, prenose "Novosti". 

- Nikad je ne bih ubio. Volio sam je. Živjeli smo 18 godina u braku. Da sam to planirao, kako se navodi, ne bih ostavio nož i sjekiru na mjestu zločina i vjerovatno bih pobjegao u Hrvatsku - rekao je Hrustić. 

Riječ je o zločinu počinjenom 27. maja 2017. godine u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. 

Prijedorski Okružni sud osudio je Hrustića prvostepenom presudom na 35 godina zatvora da bi mu u drugostepenom Vrhovni sud RS smanjio kaznu na 30 godina. Žalbe na presudu su uložili i tužilaštvo i odbrana, koja je zatražila da se presuda ukine i suđenje ponovi. 

Prema riječima Hrustićevog advokata Jevte Jankovića, u ovom slučaju nikako se ne može raditi o teškom ubistvu, već o ubistvu namah, izazvanom situacijom u kojoj se optuženi našao kad je zatekao suprugu u krevetu s ljubavnikom. 

- Alija je otišao do svoje kuće i, kad je ušao, zatekao je dvoje golih ljudi. Vidjevši tu scenu, udario ih je 54 puta, od čega je između 15 i 20 udaraca bilo smrtonosno. Kakvi su bili udarci, svjedoči i to što je pukla držalica sjekire - rekao je Janković.

Hrustić je, nakon krvavog pira, pokušao da se objesi, ali ga je spriječio sin Ethem, nakon čega se predao policiji.

Republički tužilac nije se pojavio na žalbenom ročištu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.