JABUKOVAC

Maja nije bila Pernićeva ljubavnica i nije ubijala s njim, on ju je proganjao

Privedena prošlog četvrtka nakon što ju je Davor optužio da su zajedno počinili masakr

Nakon četverostrukog ubistva. Kurir

I. K. / Avaz.ba

2.10.2019

Ljubiša Ljubić, otac Maje Bađikić, koju je Davor Pernić optužio da je bila njegov saučesnik u krvavom masakru u Jabukovcu, tvrdi da postoje čvrsti dokazi da je njegova kćerka nevina.    

- Moja kćerka Maja nije pomogla Davoru Perniću da ubije četvero ljudi na salašu kod Jabukovca i ima čvrst alibi! Na dan zločina, 7. avgusta, bila je sa mnom u prodavnici u Negotinu i spremali smo slavu. Tražili smo da se snimci sigurnosnih kamera iz te prodavnice prilože istražiteljima kao dokaz Majine nevinosti - ističe Ljubiša Ljubić, otac Maje Bađikić, koja je uhapšena kao saučesnik u četverostrukom ubistvu, prenosi srbijanski "Telegraf".   

Maja je, inače, privedena prošlog četvrtka nakon što je Davor optužio pred tužiocem da su zajedno izrešetali Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričnu Draganu Jozeljić (53) na zabačenom salašu kod Jabukovca. 

Podsjetimo, Ljubiša je ranije za srbijanske medije izjavio kako je Davor bio opsjednut Majom, da ju je proganjao i da ona nije bila u ljubavnoj vezi s njim. 

Tokom uviđaja na mjestu zločina na Rajinom imanju, inspektori su izuzeli više predmeta i poslali ih na vještačenje u potrazi za biološkim tragovima osumnjičenih. Na vještačenje su poslati i Davorovi i Majini telefoni, kao i oružje iz kog su upucane žrtve. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.