MUP RS Traži se pomoć građana

Policija objavila snimak osumnjičenog za pokušaj ubistva vlasnika “Lukić investa“

Ranko Lukić zadobio je 2016. godine dvije prostrelne rane na nogama

B. C. / Avaz.ba
02.10.2019 10:49

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS zatražilo je pomoć građana u rasvjetljavanju pokušaja ubistva Banjalučanina Ranka Lukića 4. juna 2016. godine i pozvalo građane da, ukoliko prepoznaju osobu s fotografije i snimka, kontaktiraju najbližu policijsku stanicu ili pozovu policiju na telefonski broj 122.

Nepoznata osoba sa snimka i fotografije sumnjiči se da je tog dana u 13.18 sati u Banjoj Luci pokušala ubiti Ranka Lukića, biznismena i vlasnika firme "Lukić invest", ispred njegove kuće u Njegoševoj ulici.

Na snimku koji je policija objavljivala i ranije, vidi se muškarac sa podvezanom lijevom rukom te crvenim kačketom na glavi. Lukić je nakon napada tvrdio da ne zna koji je motiv te da ni s kim u to vrijeme nije bio u sukobu.

Napadač koji je bio na motociklu, ispalio je prema njemu više hitaca, koji su ga pogodili u noge i nanijeli mu prostrelne povrede.

Napad se dogodio u trenutku kad je ulazio u dvorište kuće i počeo da trči za napadačem kad je primijetio krv na nogama. U potjeru se uključilo i nekoliko njegovih komšija, ali je napadač uspio da pobjegne.

Firma Ranka Lukića "Lukić invest" bavila se, između ostalog, uvozom cigareta i godinu prije napada ostvarila je milionske prihode.

U vrijeme počinjenja djela, Lukić je bio član Glavnog odbora SNSD-a Banja Luka.

Komentari

NA VRH