MONSTRUOZNO

Krvavi pir ubice: Majka ga dozivala, on se vratio i tukao je do smrti

Najvjerovatnije u nervnom rastrojstvu, nasrnuo na majku i baku

Marko Puzić. Facebook

I. K. / Avaz.ba

3.10.2019

Nakon krvavog pira koji je počinio 28-godišnji Marko Puzić iz Bogatića, on je izašao na ulicu i vikao: "Ja sam Isus i moram pustiti krv". 

Krvnički je šakama udarao majku, a nakon svirepog ubistva, skakao je po njenom beživotnom tijelu, piše srbijanski "Kurir".

- Marko je, najvjerovatnije u nervnom rastrojstvu, nasrnuo na majku i baku. Počeo je da ih tuče u kući, a žene su pokušale pobjeći. No, stigao ih je u dvorištu. Majku je udavio, a baku ostavio jedva živu u lokvi krvi. Poslije krvavog pira, izašao je na ulicu. Vikao je: „Ja sam Isus i moram da pustim krv.“ Jednoj komšinici je doviknuo: „Ja sam mislio da ćeš i ti da ideš sa mnom!“ - otkrili su očevici za "Kurir".

Kako je jedan od komšija izjavio, vidjeli su kako na ulicu izlazi bos i krvav, ali nisu mogli ni pretpostaviti šta se dogodilo. Pravi horor tek je uslijedio. Marko je, navodno, krvnički tukao svoju baku, a njegova majka zatekla je staricu u besvjesnom stanju. Tada je počela zapomagati i doziva Marka iz dvorišta. 

Kad je Marko čuo da ga majka doziva, bijesno se vratio u kuću i ubio je - izjavio je izvor blizak istrazi. 

Policija je brzo opkolila kuću kako niko ne bi mogao da priđe, a Marko je zatečen krvavih ruku i sa pjenom na ustima. 

Podsjetimo, Puzić je uhapšen zbog sumnje da je nasmrt pretukao svoju majku i udario baku, koju je policija zatekla u lokvi krvi. 

Razlog za ubistvo još nije poznat.   

Prema informacijama koje smo dobili od komšija i poznanika, Marko Puzić bio je odličan đak, na svim takmičenjima u okviru školovanja postizao je izvanredne rezultate, a tokom školovanja bio je vukovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.