NJEMAČKA

Majka iz pakla: Kćerki stavljala električnu ogrlicu i izlagala je strujnim udarima

Andrea K., koja je držala djevojčicu u kutiji za pse i tjerala je da trči za vozilom, osuđena na dvije i po godine zatvora

Tortura trajala godinu. Ilustracija

Avaz.ba / Index.hr

4.10.2019

Pokrajinski sud u Hanoveru osudio je bolničarku Andreu K. (44) na kaznu od dvije i po godine zatvora, jer je godinu fizički zlostavljala svoju najstariju kćerku.

Andrea K. primjenjivala je nasilne metode u odgoju svoje kćerke, koja danas ima devet godina. Utvrđeno je da ju je u tri navrata satima držala zatvorenu u kutiji za prijevoz pasa. Majka iz pakla stavljala joj je oko vrata električnu ogrlicu i izlagala je strujnim udarima. Znala je djevojčicu ostaviti u šumi i tjerati je da u čarapama trči za vozilom.

Državno tužilaštvo zatražilo je kaznu od pet godina zatvora, ali je Sud u Hanoveru izrekao blažu presudu. Uprkos duševnoj boli koju je djevojčica pretrpjela, Sud nije utvrdio da je Andrea K. namjerno zlostavljala svoje dijete te je nedjela koja je ona počinila, proglasio odgojnim metodama.

Djevojčica će godinu morati ići na terapije, a posljedice zlostavljanja koje je preživjela, osjećat će, vjerovatno, cijeli život.

Andrea je nakon presude izrazila samo jednu želju - da ponovo vidi svoju djecu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.