DERVENTA

Tragičan ljubavni trougao: Objesio se pred očima supruge poslije nestanka ljubavnice

Miro Bojanić nije ostavio bilo kakav trag kojim bi obrazložio zašto je digao ruku na sebe

Nestala Mirjana Vidaković. MUP RS

Avaz.ba / Novosti.rs

4.10.2019

Miro Bojanić (55) objesio se na porodičnom imanju u Donjoj Lupljanici kod Dervente u jeku opsežne potrage za njegovom kumom Mirjanom Vidaković (43). Borjanić je prijavio nestanak policiji dvanaesti dan nakon što je 11. septembra posljednji put viđena.

Bojanić nije ostavio bilo kakav trag kojim bi obrazložio zašto je digao ruku na sebe nego je tu tajnu odnio u grob. To je nova tajna u ionako zamršenoj "kumovskoj misteriji" tajnovitog nestanka žene, koja je, kako se ispostavilo, bila u ljubavnoj vezi s kumom koji nije više među živima.

Tragediji je prethodila prava drama. Bojanićeva supruga, s kojom nije imao djece, odvraćala ga je od najave da digne ruku na sebe.

- Poznato je da je Miro, nakon što se prije više od godinu vratio s rada iz Austrije, volio da popije. Našavši se u ljubavnom trouglu, često se svađao i sa suprugom i  s kumom ljubavnicom. Mada teško povrijeđena, supruga ga je odvraćala od toga da se, kako je rekao, ubije i govorila mu da sve to nije vrijedno njegovog života. Navodno je odbrusio: "J...š takav život", i bukvalno se pred njenim očima objesio o drvo - kaže izvor "Novosti" upućen u ovaj slučaj.

Policija se, izuzev objave da je pokrenuta potraga za nestalom Vidaković, još nije oglasila o okolnostima ovog slučaja.

Bojanić je u svim iskazima policiji negirao da je krivac za nestanak kume.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.