DNEVNI BILTEN

Uhapšen mladić, u vozilu mu pronađena marihuana, na Grbavici gorio automobil

Pune ruke posla za MUP KS. Ilustracija

Avaz.ba

5.10.2019

Policijski službenici Treće PU uhapsili su 3. oktobra L. Č. iz Kaknja, rođenog 2001. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe. O tome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju tog krivičnog djela.

U mjestu Binježevo, u općini Hadžići, pripadnici Šeste PU su zaustavili i kontrolirali vozilo Ford Focus kojim je upravljao J. C., rođen 1991. u Kaknju, nastanjen u Zenici. Prilikom pregleda pronađena su i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i tri paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu spid. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga, J. C. je uhapšen i predat MUP-u KS.

Također, 4. oktobra u 3:45 sati gorio je automobil Renaul Master u Grbavičkoj ulici u općini Novo Sarajevo. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

U ulici Derviša Numića, u općini Novo Sarajevo, počinjeno je razbojništvo nad uposlenikom u apoteci “Zeni lijek”. Tom prilikom N. N. osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju tog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.