POLICIJSKI IZVJEŠTAJ

MUP KS: Uručeno 569 prekršajnih naloga, na Ilidži izgorjela kuća

Redovni dnevni policijski izvještaj. Avaz

Piše: S. Š. / Avaz.ba

6.10.2019

Pripadnici Treće PU - PS Novo Sarajevo u subotu u 1:15 sati uhapsili su G. K. iz Sarajeva, rođenog 1983. godine, a na osnovu potrage Četvrte PU - PS Novi Grad. O tome je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, uhapšeni je odveden u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Uhapšeni je istog dana u 10:35 sati otpušten iz službenih prostorija. 

Istog dana u 14:45 sati pripadnici Druge PU - PS Centar uhapsili su Z. J., rođenog 1978. godine, i M. N., rođenog 1972., iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počini krivično djelo krađe.

U prodavnici "Blok Market", koja se nalazi u ulici Hifzi Bjelavca na Ilidži, razbojništvo su počinile dvije nepoznate osobe, koje su uz prijetnju pištoljem od radnice uzele novac i udaljile se u nepoznatom pravcu. Policija nastavlja rad na dokumentiranju tog krivičnoga djela i pronalasku izvršioca. 

Pripadnici Druge PU - PS Centar uhapsili su B. E., rođenog 1991. godine, nastanjenog na Ilidži, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. B. E. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

U prodavnicu "Konzum" u ulici Mustafe Ice Voljevice na Ilidži jučer oko 20 sati  nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem počinila je razbojništvo nad radnikom, pri čemu je otuđena određena suma novca. 

Peta PU - PS Ilidža jučer  u 23:35 sati obaviještena je da je u ulici Vidovci na Ilidži došlo do požara na vikendici u vlasništvu H. M. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo u 00:30 sati. U ovom požaru nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu nastala velika materijalna šteta. O nesreći je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, po čijem će odobrenju u jutarnjim satima biti obavljene uviđajne radnje u prisustvu sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. 

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 569 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 28 vozača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.