POLICIJSKI IZVJEŠTAJ Sarajevski policajci imali pune ruke posla

Uhapšeno sedam osoba, sa ulica sklonili oružje i drogu

Među privedenima i dvojica Alžiraca koji su zatečeni u krađi

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

Policajci privodili osumnjičene

Foto: Arhiv


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su uhapsili sedam osoba.

Pripadnici Sedme policijske uprave sinoć su u 23:55 sati priveli A. H. (65) iz Ilijaša, zbog sumnje da je nanio lakše povrede S. H. iz Sarajeva, ugrožavao sigurnost na štetu M. H. iz Sarajeva te nedozvoljeno držao oružje.

Pretresom kuće, pratećih prostorija i vozila koje koristi 65-godišnjak, pronađena je automatska puška sa ovirom i 15 metaka kalibra 7,62 milimetra, rezervni okvir za automatsku pušku sa 11 metaka kalibra 7,62 milimetra, 33 metka različitog kalibra, pištolj“Browning” sa okvirom i 19 metaka kalibra 7,65 milimetra te čistilica za oružje.

Iste noći u ulici Plandište na Ilidži pripadnici Jedinice za podršku sarajevske policije zaustavili su i kontrolisali Peugeot 307, u kojem su se nalazili E. M. (25) i E. A. (26), obojica iz Sarajeva. Tom prilikom kod mladića su pronađena tri paketića marihuane, pet paketića spida i pištolj“ČZ”, sa okvirom i sedam metaka.

U ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad Sarajevo, jučer pola sata poslije ponoći uhapšen je A. G. (23) iz Sarajeva, nakon što je kod njega pronađen paketić spida.

Četrdesetpetminuta poslije priveden je i Z. H. (38) iz Sarajeva, zbog nasilničkog ponašanja.

U starom dijelu Sarajeva sinoć u 20 sati A. K. (27) iz Alžiru i njegov sunarodnjak M. K. (24). Alžirci su u ulici Iza Hrida, općina Stari Grad Sarajevo, zatečeni u krađi u kući, vlasništvo A. H. iz Sarajeva.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na