STRAŠNO

Mladić (29) napao staricu (93): Pokušao je je silovati na livadi

Alkotest je po dolasku policije odbio

Zahtijevajući seksualni odnos, te ih je šamarao jer nisu pristale. HRT

Avaz.ba / 24sata.hr

7.10.2019

Mladić (29) iz Gračaca fizički je napao staricu (93) na livadi u subotu oko 18:30 sati. Srušio ju je na tlo, a potom je nasrnuo i ženu (62) koja je bila u blizini. Nasrtao je na obje kao manijak zahtijevajući seksualni odnos, te ih je šamarao jer nisu pristale. Prijetio im je ubojstvom i silovanjem, pri čemu ih je lakše povrijedio.

Pobjegle su u kuću, međutim, krenuo je za njima. Provalio je dvorišna vrata i ušao unutra te je nastavio s prijetnjama. Teturao je od pijanstva i nerazgovjetno govorio. Skidao je odjeću sa sebe. Ženama je u pomoć dotrčao 70-godišnji susjed. Nasilnik je i njega fizički napao. Udario ga najprije šakom u glavu, a potom rukama i nogama po tijelu pri čemu ga je teško ozlijedio. Slomio mu je nos i skočni zglob.

Nastavio je prijetiti i zlostavljati obje žene sve do 21:30 sati, kada se udaljio iz kuće, a one su pozvale policiju.

Policijski službenici su ga ubrzo nakon dojave uhapsili u ulici Ante Starčevića u Gračacu nešto iza 22 sata, te ga uz uporabu sredstava prisile priveli u prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

U nedjelju navečer 29-godišnjak je uz krivičnu prijavu zbog krivičnih djela prijetnje, narušavanja nepovredivosti doma i poslovnih prostora, bludnih radnji te teških tjelesnih povreda predan pritvorskom nadzorniku Ličko-senjske policije.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o mladiću sa psihičkim teškoćama, od ranije poznatom policiji, koji je bio na izdržavanju zatvorske kazne za kaznena djela slične nasilničke prirode. Navodno je tek izašao iz zatvora, a alkotest je po dolasku policije odbio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.