AKCIJA Britanska Agencija za borbu protiv organiziranog kriminala

Pala najveća narkobanda u Britaniji, prošvercali su 50 tona heroina i kokaina

Trinaest muškaraca uhapšeno

Avaz.ba / Index.hr
08.10.2019 19:30

Ilustracija

Foto: Arhiv

Trinaest muškaraca uhapšeno je u Velikoj Britaniji u sklopu istrage o najvećoj trgovini drogom ikada otkrivenoj u toj zemlji, objavila je britanska Agencija za borbu protiv organiziranog kriminala (NCA).

Ti muškarci stari između 24 i 59 godina osumnjičeni su za pripadnost britanskom ogranku međunarodne kriminalističke skupine. Oni su prokrijumčarili iz Nizozemske više od 50 tona heroina, kokaina i marihuane vrijedne više milijarda eura koristeći fiktivne nizozemske i britanske tvrtke, precizira NCA u saopćenju.

Obim te trgovine droge je utvrđen nakon presretanja u rujnu 2018. triju tereta od 351 kg kokaina, 92 kg heroina, 250 marihuane i 1850 tona hašiša ukupne vrijednosti 38 milijuna funti (42,3 milijuna eura) u preprodaji.

NCA drži da je više puta droga bila unesena u Veliku Britaniju između veljače 2017. i listopada 2018., skrivena među povrćem i sokovima na teretnim brodovima do britanskih luka.

- Vjerujemo da su ti muškarci bili upleteni u najveću ikada otkrivenu operaciju ... U Veliku Britaniju unijeli su tone smrtonosne droge podijeljene kriminalističkim skupinama diljem zemlje - komentirala je Jayne Lloyd, regionalna istražiteljica u NCA.

- U suradnji s nizozemskom policijom vjerujemo da smo razotkrili putanje opskrbe - dodala je.

U sklopu te istrage u travnju su uhićena četiri muškarca i dvije žene u Nizozemskoj na temelju europskih uhidbenih naloga. Oni čekaju izručenje u Veliku Britaniju.

Komentari

NA VRH