VELIKA KLADUŠA Rano jutros u selu Podzvizd

Migrant poginuo u saobraćajnoj nesreći, vozač pozvao policiju

Sl. M. / Avaz.ba
10.10.2019 10:51

Migranta pokosilo vozilo dok je pretrčavao ulicu

Foto: Ilustracija

Neidentificirani mlađi muškarac smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na regionalnom putu R-401 u selu Podzvizd kod Velike Kladuše, pišu "Nezavisne novine". 

Iz policije su naveli da se, najvjerovatnije, radi o migrantu. Njega je, dok je pretrčavao cestu, udarilo vozilo bh. registarskih tablica kojim je upravljao državljanin BiH.

Migrant je od posljedica zadobivenih povreda podlegao na licu mjesta, a vozač je pozvao policiju i prijavio ovaj događaj. Više informacija bit će poznato nakon što pripadnici policije pod nadzorom kantonalnog tužioca obave uviđaj na mjestu .

Ovo nije prva ovakva nesreća, obzirom da je prije nešto više od mjesec dana u mjestu Donja Lučka, između Cazina i Velike Kladuše također na sličan način stradao migrant. Njega je tada, dok je pretrčavao put, udario Golf, kojim je upravljao Š. R. (25) iz Velike Kladuše.

Inače, radi se o području na kojem se može susresti veliki broj migranata koji, nakon što dospiju na područje Unsko-sanskog kantona, nastavljaju svoje kretanje prema Velikoj Kladuši i granici s Republikom Hrvatskom, prenose "Nezavisne novine". 

Komentari

NA VRH