AVAZ SAZNAJE

Preokret na Sokocu: Sretnom kockaru ipak isplaćeno 69.000 KM

Kako saznajemo, riječ je o Nenadu Stuparušiću sa Sokoca

U sve se bili uključili policija i tužilaštvo. Ilustracija

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

10.10.2019

Kladionica na Sokocu, koja je tvrdila da se aparat za igre na sreću pokvario, ipak će sretnom dobitniku isplatiti 69.000 KM! 

Kako saznajemo, riječ je o Nenadu Stuparišiću sa Sokoca. On je prije nekoliko dana osvojio 69.000 KM, ali mu odgovorna osoba u kladionici nije željela isplatiti novac uz obrazloženje da je došlo do greške.

Kockar je alarmirao policiju, koja je obavila uviđaj te, prema nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, oduzela aparat radi vještačenja.

U međuvremenu su iz menadžmenta kladionice poručili da su, uprkos tehničkoj greški aparata i što nisu imali nikakvu pravnu obavezu, isplatili sretnog dobitnika.

Stuparišić se oglasio te je rekao da je dobitkom riješio svoju egzistenciju te da će nastaviti igrati u istoj kladionici.

Iz kladionice su saopćili da je ''ovakva situacija“ opisana u njihovim pravilima igara.

- Takve greške se gotovo svakodnevno dešavaju u bankarskom poslovanju i drugim vrstama platnog prometa, kada se izvrši pogrešna uplata, ona se najnormalnije stornira. Također, u našim pravilima igara definirano je da postoji ograničenje o maksimalnoj isplati na aparatima koja iznosi 20.000 KM – pojasnili su iz kladionice.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.