SAZNAJEMO

Incident u RTV-u Zenica: Urednik nasrnuo na novinara, policija u redakciji

Gluhić u više navrata pokušao fizički nasrnuti na novinara Babića, tvrde uposlenici

Babić i Gluhić. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

10.10.2019

U prostorijama Radio-televizije Zenica (RTV) došlo je do incidenta u kojem su učestvovali Sinan Gluhić, rukovodilac Službe za PPEP, odnosno urednik televizije, i dugogodišnji novinar Šerif Babić, saznaje “Avaz”.

Kako je objavio na svom Facebook profilu novinar ove televizije, nakon jučerašnjeg otkaza Almira Hadžajlića, danas je Babića fizički napao urednik Gluhić.

- Danas je uvaženog kolegu Šerifa Babića fizički napao kvazinovinar Sinan Gluhić, zbog čega je u redakciju RTV-a Zenica pozvana policija. Detalji istrage bit će naknadno saopćeni - napisao je, između ostalog, novinar Šabanović na svom profilu.



Šabanovićev status. Facebook

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona su nam potvrdili da je upućena patrola na intervenciju u prostorije RTV-a Zenica.

- Patrola je upućena na intervenciju. To je sve što u ovom momentu možemo kazati, više informacija nemamo - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”.

Kako saznajemo, incidentu je prethodio verbalni obračun, a Gluhić je, navodno, tvrde uposlenici televizije, u više navrata pokušao fizički nasrnuti na novinara Babića, u čemu su ga spriječile ostale kolege koje su prisustvovale ovom nesvakidašnjem incidentu.

Kako je Babić izjavio za “Avaz”, razgovarali su o poslu, nakon čega je došlo do incidenta.

- Gluhić je razgovarao s drugim novinarom oko sporta, odnosno vodio s njim raspravu. Uključio sam se i ja, skrenuo pažnju na neke stvari, cenzure. On je bio time izrevoltiran - govori Babić.

Napominje da stanje u preduzeću nije bilo nikada gore te da se ne emitiraju stvari koje bi trebalo da se emitiraju, dok se u programu puštaju frizirane stvari.

- Krenuo je prema vratima redakcije, govorio: “Hajde, hajde, kreni na mene...” Rekao sam mu da izađe. Stao je. Bilo je tu još kolega, koje su stale ispred njega. Došla je policija, uzela izjave. On tvrdi da sam ja njega napao i provocirao, što nije istina. Dakle, bio je incident, a, srećom, nije bilo fizičkog napada - zaključuje Babić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.