ŠOKANTNO

Drama u Živinicama: Muškarac ranio dvije žene

Dok se jedna žena nalazi u teškom stanju i na Odjeljenju intenzivne njege, druga je smještena na Klinici za ortopediju, najvjerovatnije s lakšim povredama

Ilustracija. Avaz

Piše: E. Sk.

12.10.2019

Dvije žene u 21 sat dovezene su vozilom Službe hitne medicinske pomoći u Univerzitetski klinički centar u Tuzli nakon što su ranjene u pucnjavi koja se dogodila u Živinicama. 

Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona su za "Avaz" potvrdili da je do pucnjave došlo ispred hotela "Toplice" kod Živinica.

- Policija je zaprimila dojavu da je muškarac pucao iz vatrenog oružja i da je tom prilikom ranio dvije žene. Po dolasku naše ekipe na lice mjesta, policajci su odmah identificirali napadača i uhapsili ga. Službenici OKP-a Živinice trenutno obavljaju uviđaj - kazali su nam iz tuzlanske policije. 

Dok se jedna žena nalazi u teškom stanju i na Odjeljenju intenzivne njege, druga je smještena na Klinici za ortopediju, najvjerovatnije s lakšim povredama. 

Na njih je pucao za sada nepoznati muškarac, koji je s jednom od njih bio u emotivnoj vezi.

Nakon kraćeg razgovora, žena i njena drugarica su sjele u automobil, a nakon toga je uslijedila pucnjava. Žene su ranjene, a muškarac je pobjegao s mjesta događaja.

Uviđaj obavljaju službenici živiničke policije. Istraga se nastavlja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.