NJEMAČKA

Horor u Hamburgu: Željko izbo bivšu suprugu pred trogodišnjim sinom

Sumnja se da je motiv krvavog zločina ljubomora i to što se nije mogao pomiriti s raskidom

Srbijanac se predao sam policiji. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

17.10.2019

Željko M. (43), državljanin Srbije, uhapšen je u njemačkom gradu Hamburgu zbog sumnje da je pokušao ubiti bivšu suprugu Madlen K. (32), i to naočigled njihovog trogodišnjeg sina!

Kako prenose njemački mediji, pomahnitali Srbijanac teške je povrede nanio i komšiji svoje bivše supruge Hubertu K. (61), kojeg je zatekao u njenom stanu.

- Željko M. u nedjelju oko 12:30 sati došao je na kapiju kuće u kojoj mu živi bivša supruga s njihovim maloljetnim sinom. Čim je ušao u stan, potegnuo je nož i ubo je ženu, a onda je teške povrede nanio i komšiji kojeg je zatekao u stanu. Sumnja se da je motiv krvavog zločina ljubomora i to što se nije mogao pomiriti s raskidom i činjenicom da mu se porodica raspala - prenijeli su njemački mediji.

Oni, međutim, nisu naveli je li komšija pokušao odbraniti ženu ili je Željko M. posumnjao da je on novi partner njegove nekadašnje supruge.

Kako navode, drama u stanu u Hamburgu odigrala se naočigled njihovog sina i osmogodišnjeg djeteta, rođaka teško povrijeđene žene. Pomahnitali muškarac, nasreću, nije dirao djecu i ona su ostala nepovrijeđena.

- Poslije zločina Željko M. je pobjegao iz ženinog stana, a njegova bivša supruga i komšija s teškim su povredama prebačeni u bolnicu. Hitno su operirani i njihovo stanje je stabilno, ali teško - navode izvori iz istrage.

Željko M. je, međutim, iste večeri oko 21 sat sam došao u policiju i predao se.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.