SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Odgođeno suđenje: Supruge Ljube i Bekrije odbile svjedočiti

Ana Rizvanović i Vasvija Sejdović, kao privilegirani svjedoci, imale su pravo odbiti svjedočenje, s čime ih je upoznao sudija Igor Todorović

Detalj s ranijeg pretresa Seferovićima. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

17.10.2019

U nastavku suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima u slučaju „Dženan Memić“, danas su u Kantonalnom sudu u Sarajevu dvije privilegirane svjedokinje odbile svjedočiti.

Riječ je o Bekrijinoj supruzi Ani Rizvanović i Ljubinoj supruzi Vasviji Sejdović, koje su, kao privilegirani svjedoci, imale pravo odbiti svjedočenje, s čime ih je upoznao i sudija Igor Todorović, a one su to i iskoristile.

Treća svjedokinja, Višnja Seferović, kćerka Bekrije Seferovića, nije se pojavila u sudnici. Seferović je objasnio da se ona nalazi u Banjoj Luci i da nije mogla doći.

Sudija Todorović naložio je da se Višnja Seferović pojavi na narednom glavnom pretresu  zakazanom za 15. novembar. 

Sudija je najavio i da bi tada Sudu i strankama u postupku trebao biti dostavljen nalaz timskog saobraćajnog vještačenja te da će 15. novembra na ročište biti pozvani i vještaci.

Prema presudi Vrhovnog suda FBiH, koji je ukinuo oslobađajuću presudu Seferovićima, novo timsko vještačenje saobraćajne struke obaviti će Centar za vještačenje i procjenjivanje Zenit iz Banje Luke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.