UŽAS

Novi detalji ubistva: Svađa eskalirala nakon što su saznali da se obojica viđaju s istom djevojkom

Osumnjičeni za ubistvo sastali su se na groblju sa žrtvom kako bi "prebili" raniji dug

Mjesto zločina. Novosti

I. K. / Avaz.ba

18.10.2019

Tridesetdevetogodišnji D. B. i D. T. (27) uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno ubili Nebojšu Nedeljkovića (45) iz Bariča, čije je izmasakrirano tijelo pronađeno prije dva dana u njegovom automobilu.

Naime, kobnog dana su se osumnjičeni našli s ubijenim kako bi "prebili" raniji dug, piše "Srpski telegraf".

- Prema dosadašnjim informacijama, sumnja se da su osumnjičeni te večeri ugovorili sastanak s Nebojšom da bi raspravili raniji sukob koji su imali zbog droge. Navodno je D. B. ubijenom muškarcu dugovao 300 eura, zbog čega su se kobne večeri i našli. S njim je bila i D. T. - navodi izvor "Srpskog telegrafa".

Kako dodaje, ubrzo nakon što su se sastali na groblju, između osumnjičenih i ubijenog muškarca izbila je svađa.

Prema pisanjima srbijanskih medija, svađa zbog duga eskalirala je kada je D. B. saznao da se njegova djevojka D. T. viđa s obojicom, pa je rekao da mu neće vratiti novac koji je ponio.

Nebojša je pobjesnio pa je iz izvadio bejzbol-palicu i počeo udarati oboje. D. B. je u tom trenutku potegnuo nož i počeo ubadati Nebojšu po grudima i vratu.

- Kad je Nebojša pao na pod, D. B. mu je još dva puta zario nož u leđa i zatim je pobjegao s djevojkom. Ona je usput uzela krvavi nož i bacila ga na jednu divlju deponiju koja se nalazi stotinjak metara od ubista - navodi sagovornik "Informera".

Prema saznanjima, žrtva je odranije poznata policiji, a dovođena je u vezu sa dilanjem.

- Ubijeni iza sebe ima pozamašni dosje i u više je navrata dovođen u vezu s preprodajom narkotika. Također, iza sebe ima i osuđujuću presudu zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradao pješak, zbog čega je robijao tri godine. Nije isključeno i da je Nedeljković zapravo prodao drogu osumnjičenima te da je te večeri, kada se zločin dogodio, zapravo trebalo da mu otplate dug za narkotike - piše "Srpski telegraf".

Podsjetimo, policijska patrola iz Obrenovca pronašla je u srijedu ujutro tijelo 45-godišnjeg Nedeljkovića bez znakova života u automobilu Lancia, na nepristupačnoj lokaciji u Bariču. Na tijelu su bili vidljivi ubodi nožem, i to na grudima, vratu i leđima. 

Muškarac je tako povrijeđen vozio automobil, izgubio je svijest i kontrolu nad vozilom te udario u znak pored puta. Na automobilu su bila vidljiva oštećenja na prednjoj strani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.