POTRESNO

Šokantne ispovijesti: Svašta mi je radio, nisam nikome to govorila ni majci, bilo me je sramota

To je životinjski čin koji ostavlja traume za sve žene i djevojčice

Potresna ispovijest silovanih žena ispred Suda u Čakovcu. Međimurje press

I. K. / Avaz.ba

19.10.2019

Slučaj u Zadru oslobodio je straha i poniženja dvije žene iz Međimurja koje su danas po prvi put ispričale svoje životne traume uzrokovane silovanjem

Suze i drhtanje prilikom prepričavanja samo su još jedan dokaz šta proživljavaju u sudskoj praksi koja nema empatiju prema identičnim događanjima, piše "Međimurje press". 

Njihovo današnje priče ispred Općinskog suda u Čakovcu, ujedno su i simbolična opomena i tom sudu kako ne bi ponavljao greške Županijskog suda u Zadru.

Suzana Grašić iz Čakovca rekla je kako ovu priču nikome nije do sada ispričala, a nosi je od svoje devete godine. 

- Bila sam na praznicima kod tete koja me nije pustila da se idem igrati kod prijateljice no ja sam pobjegla. Na putu do nje prolazila sam kroz nasad kukuruza i jedan čovjek je iskočio i uhvatio me. Odveo me dublje u kukuruz i tamo se dogodilo silovanje. Svašta mi je radio. Nisam nikome to govorila ni majci, ne znam zbog čega, ali su nešto naslutili. Plakala sam, zatvarala se u sobu, imala sam noćne more. Sad sam nakon svega toga i nakon toliko vremena odlučila ispričati svoju priču. Odlučila sam, jer se moram toga osloboditi, s tim više ne mogu živjeti. Nisam nikada prijavila policiji čovjeka kojeg nisam znala, od panike nisam zapamtila lice, samo znam da je bio stariji. Život mi je uništen - ispričala je Grašić. 

Bila sam silovana prije mjesec dana, još me sve boli, započela je svoje kazivanje Alenka Fuček iz Turčišća. 

- Institucije koje bi nas trebale zaštiti to ne čine. Taj životinjski čin je zaista trauma za svaku ženu, ali djevojčice. Nekome kome vjeruješ napravi zločin i to je strašno. Društvo okreće glavu i tome mora doći kraj. Uvijek je u pravu muškarac, a moj silovatelj je jak i nisam mogla ništa učiniti. Psihički sam gotovo oboljela. Uvijek se krivi žena. To što prolazimo treba najstrožij kazniti. Do sada nisam prijavila silovanje, jer me sramota. Ono što je meni moj prijatelj uradio, nikome ne bi poželjela. Rekla sam mu da ću ga prijaviti i to ću sada konačno uraditi - izjavila je Fuček. 

Obje žene danas su prilikom iskaza morali pridržavati jer su u teškom psihičkom stanju. One su pričama koje su danas ispričale kako u sadu, tako ispred suda, medijima i građanima, pozvale sve žene ili djevojčice koje skrivaju slične nemile traume da izađu u javnost, ispričaju svoju priče, bore se za svoja prava i prijave počinitelja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.