ŠVICARSKA

Zločin star 26 godina: Pao Zoran Pantić zbog ubistva šesteročlane porodice Isić iz Teslića

Pantić, koji je preuzeo identitet svog brata, pobjegao 1995. godine iz bijeljinskog zatvora

U bijegu bio 24 godine. Ilustracija

Avaz.ba / Srna

21.10.2019

Zoran Pantić, koji se tereti za ubistvo šesteročlane porodice Isić iz Teslića, a koji je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švicarskoj.  

Ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku, izjavila je za medije Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

- Pripadnici Uprave kriminalističke policije su, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali traženo lice u Švicarskoj, gdje je sklopio brak s njihovom državljankom, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo. Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lične dokumente na njegovo ime - Dalibor Pantić. Oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije - istakla je Miljanović.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija pripadnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su uhapsili bjegunca i u toku je njegova ekstradicija.

Zoran Pantić je s više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šesteročlanoj muslimanskoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koji su se nalazili u hotelu "Krin" u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko rijeke Drine, na teritorij Srbije.

Pantić je s još nekoliko osoba povezao članove ove porodice kamionom TAM prema rijeci Drini. U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocjenosti.

Porodicu Isić dovoze u mjesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršilaca zločina, gdje je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno dijete, a zatim je pušku dao Pantiću, koji je ubio muškarca, ženu i dijete.

Tijela su pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podijelili novac i dragocjenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić. Pantić je na taj način počinio produženo krivično djelo ubistvo i krivično djelo teška krađa, zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i deset mjeseci.

On je pobjegao iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. oktobra 1995. godine i otad je bio nedostupan organima Republike Srpske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.