SARAJEVO Nastavljeno suđenje fatalnoj hostesi i njenom dečku

Naidin momak pregovara s tužiocem, Minina majka traži 32.000 KM odštete za zapaljeni Golf 7

Troje vlasnika zapaljenih vozila potražuje ukupno 55.500 KM odštete

B. Cerić /Avaz.ba

Naida i Mina nekad prijateljice, sada ljute protivnice

Foto: Avaz


Muris Hodžić, koji je s djevojkom Naidom Karić optužen za paljenje Golfa 7 ljepotice Instagrama Mine Mateljan, u pregovorima je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo oko potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, saopćio je to u nastavku suđenja tužilac Edin Šaćirović.

Ljute protivnice

Ukoliko sporazum ove sedmice bude potpisan, fatalna hostesa Naida Karić ostat će sama sa svojim advokatom Izetom Baždarevićem da se brani u daljnjem postupku koji se vodi pred sudijom Općinskog suda u Sarajevu Srđanom Skokom.

Naida Karić i Mina Mateljan nekada su bile dobre prijateljice, a sada su ljute protivnice. Mina je osumnjičila Naidu da je naručila paljenje Golfa 7, koji je vlasništvo Minine majke Hatidže Hadžijusufović, a kojom prilikom je izgorjelo više vozila.

Troje vlasnika vozila koja su izgorjela 8. marta na parkingu na Dobrinji podnijelo je zahtjeve za naknadu štete u ukupnom iznosu od 55.500 KM. Hatidža Hadžijusufović izjasnila se da traži 32.000 KM odštete.

Doživjela stres

- Naidu poznajem, dolazila je kod mene kući. Ništa ne znam oko toga. Komšinica mi je javila da gore vozila na parkingu i ja vidim da gori moj. Taj plamen je bio strašan, ja sam doživjela stres. Golf je potpuno uništen, otišao je na otpad - kazala je Hadžijusufović.

U paljevini na Dobrinji izgorio je i Renault Scenik porodice Karup. U ime vlasnice, svoje supruge, Adnan Karup je iznio odštetni zahtjev u iznosu od 18.000 KM.

Odgovarajući na pitanja advokata Selmana Zijadića, troje oštećenih izjavilo je da ne poznaju optuženog Hodžića niti znaju ko je zapalio auta.  

Olupina Jette na parkingu

Salko Hasković, dijalizni bolesnik, sakupljao je novac za transplantaciju bubrega i namjeravao je svoju Jettu prodati za 6.000 KM koja mu je ostala od sina nakon njegove smrti. Olupina njegove Jette i danas je na parkingu, a Hasković je zatražio naknadu štete u iznosu od 5.500 KM.  
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na