TUŽILAŠTVO KS

Potvrđena optužnica protiv sarajevske narkogrupe Aldina Zornića

Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, kanabis i amfetamin

Privođenje optuženih u akciji "Mak". Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

22.10.2019

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Zornića, Edina Džinića, Safeta Kurtovića, Envera Džanke, Armina Mirvića i Edine Džanko zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Svi oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Mak"

Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, kanabis i amfetamin. Drogu su preprodavali između sebe te telefonskim komunikacijama i šifriranim porukama dogovarali i prodavali je konzumentima na području Kantona Sarajevo. Jedna od lokacija na kojoj su prodavali drogu je i, kako su je zvali, „ruševina“, odnosno, devastirana zgrada Doma penzionera u Nedžarićima. 

Inače, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženima Aldinu Zorniću, Edinu Džiniću, Safetu Kurtoviću, Enveru Džanki i Arminu Mirviću. Pritvor može trajati do 14. decembra 2019. godine ili do druge odluke Suda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.