SRBIJA

Carinici u šoku: Pronašli blago u torbi Beograđanina

U torbi je pronađeno desetak figura životinja i ptica od žada, stari sat, nekoliko mesinganih svijećnjaka, kutija za nakit i sitnice, tacni, ibrika, podmetača i dvije manje perzijske tepih staze

Dio oduzetih predmeta. Carina Srbija

Avaz.ba / Telegraf.rs

22.10.2019

Srbijanski carinici jučer su na aerodromu ''Nikola Tesla'' zaplijenili oko 40 predmeta za koje se pretpostavlja da imaju umjetničku, pa i antikvitetnu vrijednost.  

Riječ je figurama odžada, mesinganim svijećnjacima, posuđu, kutijama za nakit, satu, perzijskim tepih stazama te nekoliko umjetničkih slika.

S koferom punim spomenutih predmeta u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljen je 75-godišnji Beograđanin, koji je u društvu 51-godišnje bugarske državljanke doputovao letom iz Brisela.

Nakon kontrole njihovog prtljaga na rendgen uređaju, u jednom od kofera uočen je veliki broj predmeta različitih oblika, zbog čega je od putnika zatraženo da ga otvore.

U njemu je pronađeno desetak figura životinja i ptica od žada, stari sat, nekoliko mesinganih svijećnjaka, kutija za nakit i sitnice, tacni, ibrika, podmetača i dvije manje perzijske tepih staze.

Osim toga, putnici su mimo kofera nosili sa sobom i tri umjetničke slike upakovane u najlon.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.