TRAGEDIJA Na lokalitetu Bijele vode

Pale: U nesretnom slučaju smrtno stradala jedna osoba

Fena

Kantonalna bolnica Goražde: Zaim Kanlić preminuo nakon što je prevezen

Foto: Fena


Zaim Kanlić, vozač u Fabrici vode u Općini Pale u FBiH, smrtno je stradao usljed povreda zadobijenih danas na lokalitetu Bijele vode, prilikom popravke mašine za snijeg. 

Prema riječima kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, danas oko 13 sati došlo je do nesretnog slučaja u kojem je Kanlić zadobio smrtonosne povrede uslijed kojih je preminuo u Kantonalnoj bolnici Goražde.

- Bager za utabavanje snijega bio je u kvaru i pokušavali su ga popraviti. Poginuli je inače radio kao vozač, ali je imao iskustva s popravkama pa je pokušao s majstorom pokrenuti mašinu. Prema izjavama svjedoka, dok je motor radio u mjestu, došlo je do njegovog iznenadnog i naglog pomjeranja u stranu, a poginuli Zaim Kanlić se nalazio pored bagera koji ga je zakačio i počeo se kretati oko sedam metara, tako da su ga vrlo teško i zaustavili. Prevezli su ga hitno u bolnicu gdje je preminuo uslijed povreda - kazao je Bilajac.

Dodao je da Tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona isključuje bilo koje krivično djelo, jer svjedoci i uviđaj koji su obavili inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na