SAZNAJEMO Šokantan slučaj u Hercegovini

Profesor Dane Puljić podlegao u bolnici nakon što je pretučen u kafani u Stocu?

M. Sm. / Avaz.ba
28.10.2019 15:07

Smrtovnica Puljića

Foto: Arhiv

Šokantna vijest o tome da je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar preminuo Dane Puljić (50), profesor u Srednjoj školi Stolac, i to nakon što je u noći sa 8. na 9. oktobar pretučen u jednoj lokalnoj kafani, pronijela se jutros stolačkom čaršijom.

Tragom ove informacije, kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, u kojem nam je potvrđeno da se tuča dogodila, ali da je događaj zaveden pod narušavanje javnog reda i mira.

- U tuči je učestvovalo više osoba i obaviješteni smo o tome da je D. P. podlegao u bolnici, ali o svemu je obaviješteno Tužilaštvo te će više informacija o tome biti poznato u narednim danima nakon istražnih radnji - šturo nam je kazao Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK. 

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona rečeno nam je da je za sutra zakazana obdukcija tijela te da su naložili sve neophodne mjere i radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja. 

Iz SKB Mostar rečeno nam je da je nesretni čovjek podlegao jučer u Jedinici za intenzivno liječenje, gdje je sve vrijeme bio hospitaliziran. 

Komentari

NA VRH