AVAZ SAZNAJE

Potvrđena optužnica protiv Ajle Sadiković: Na Ciglanama upucala bivšeg

Pripadnica OSBiH tereti se za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakše tjelesne povrede bivšem suprugu Denisu

Ajla i Denis: U toku brakorazvodna parnica. Facebook

B. C. / Avaz.ba

30.10.2019

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ajle Sadiković, vojnika prve klase Oružanih snaga BiH, koja se tereti da je 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane iz “tetejca” ranila supruga Denisa, potvrdio nam je njen branilac, advokat Izet Baždarević.  

- Ona je negirala krivicu za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakše povrede. Za narednu sedmicu zakazan je početak suđenja u Općinskom sudu u Sarajevu - pojasnio nam je advokat Baždarević.


Baždarević: Zastupa Ajlu Sadiković. Arhiv Avaza

Kako smo već pisali, bračni par imao je već duže vrijeme probleme u braku te je pokrenuta brakorazvodna parnica. Kobnog dana susreli su se na Merhemića trgu u naselju Ciglane.

Ajla je ranije ispričala da ju je suprug maltretirao. Kritičnog dana, Denis je u jednom momentu, prema njenim riječima, zamahnuo desnom rukom prema leđima.

Isprepadana, pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu je izvukla svoj “tetejac” iz tašne i ispalila hitac.

Policajac u civilu, koji se zadesio na mjestu događaja, razoružao ju je i pozvao policijsku patrolu. Utvrđeno je da je Denis Sadiković zadobio lakšu povredu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.