BANJA LUKA

Eksplozija ispred kuće oca manekenke Sare Kalabić: Bomba kao opomena zbog dugova?

Motiv za napad na kuću bivšeg zatvorskog čuvara Mile Kalabića navodno je novčani dug

Uviđaj ispred kuće oca Sare Kalabić. Avaz

Piše: O. Matavulj/Avaz.ba

30.10.2019

Nepoznati napadač bacio je ručnu bombu na kuću bivšeg zatvorskog čuvara Mile Kalabića u Banjoj Luci, inače oca Sare Kalabić modela i vlasnice licence za Miss Earth BiH, Bugarske, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.


Bez povrijeđenih


U eksploziji niko nije povrijeđen, a oštećene su najmanje tri kuće koje su izrešetali geleri bombe.

Eksplozija je odjeknula oko 1.30 sati u Dubičkoj ulici. Prve informacije ukazuju da je bomba eksplodirala u dvorištu, uz ulazna vrata, sa zadnje strane kuće u kojoj živi Kalabić. Na betonu je ostao manji krater od bombe, dok su se geleri raspršili i pogodili zidove, prozore i vrata najmanje tri komšijske kuće.

Stanari Dubičke ulice kažu da ih je eksplozija probudila.

- Spavali smo kada je odjeknula snažna eksplozija. Bila je toliko jaka da su nam se zatresli prozori i roletne na kući, iako smo 50 metara udaljeni od mjesta eksplozije. Nije nam bilo svejedno, svi smo se isprepadali - priča uznemirena komšinica.

Komšije pričaju da posle eksplozije nikoga sumnjivog nisu primjetili u ulici.


Dobio otkaz


Inače, Kalabićeva kuća je sa više strana “pokrivena” nadzornim kamerama. Međutim, pitanje je koliko će to pomoći u otkrivanju počinioca budući da, prema tvrdnjama komšija, kamere nisu radile.

Nezvanično saznajemo da je Mile Kalabić do 2009. godine radio kao čuvar u KPZ Banja Luka gde je dobio otkaz nakon što je otkriveno da je umiješan u određene malverzacije sa zatvorenicima i članovima njihovih porodica.

- Zasada nije poznato šta je motiv eksplozije, ali se sumnja da su u pitanju novčani dugovi - kaže izvor blizak istrazi.


Potraga za napadačem

U PU Banja Luka navode da je na kuću u Dubičkoj ulici bačena ručna bomba, te da je u toku rad na otkrivanju počinioca.

- Prilikom aktiviranja bombe na tri stambena objekta su nastala manja oštećenja. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci i u toku je rad na utvrđivanju elemenata krivičnog djela i otkrivanju počinioca - saopštila je PU Banja Luka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.