AVAZ SAZNAJE

Krvavi pir na Alipašinom Polju: Nožem izmasakrirao brata pred očima majke pa otišao na kafu

Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem više puta ubo mlađeg brata Armina Alagića pa otišao kod Almira Pazarca, poznatijeg kao Šeik od Alipašina

Digao ruku na brata pa pobjegao kod prijatelja. Facebook

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

31.10.2019

U stanu u ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje danas se odigrao krvavi pir, saznaje „Avaz“.

Zločin počinio pred očima majke

Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata Armina Alagića. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Velid nožem brata ubo tri puta u stomak i pluća.

Da stvar bude gora, krv je pala pred očima majke braće Alagić. Velid, nakon što je shvatio šta je uradio, pobjegao je. Kako saznajemo, potom je na prozoru vidio majku svog prijatelja Almira Pazarca, poznatijeg kao Šeik od Alipašina, koji je odranije poznat policiji.

Nesretna žena, ne znajući šta je uradio, pozvala ga je na kafu. U međuvremenu je stigao i Pazarac. Istovremeno, istražitelji su ispitivali majku braće Alagić i ona im je kazala da se, između ostalih, družio s Pazarcem.

Na noge su dignuti policajci, koji su opkolili zgradu Pazarca. Naš izvor rekao nam je da je upravo Pazarac otvorio vrata stana. Policajcima je ostao lakši dio posla te su uhapsili pomahnitalog Velida.

Kako saznajemo, s lisicama na rukama je završio i Pazarac, jer su policajci isprva mislili da je pružao utočište Velidu. Nakon što je Pazarac pojasnio da nije znao da je njegov prijatelj digao ruku na svog brata, pušten je na slobodu. Naš izvor kaže da je dobio status svjedoka.


Izuzeta dukserica

Istražitelji su ujedno izuzeli duksericu koju je sa sebe u stanu Pazarca skinuo Velid i ona će biti predmet vještačenja.

S druge strane, Velid, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva, završio je u pritvoru i sutra bi trebao biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Povrijeđeni Armin prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatirali teške povrede te je zadržan na liječenju. Nezvanično saznajemo da je smješten na Odjel torokalne hirurgije.

Prema nezvaničnim informacijama, Velid se u nekoliko navrata liječio u Jagomiru. Njegovi poznanici s Alipašinog Polja pričaju da je posljednjih dana bio loš te da je teško podnio gubitak oca.

Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, potvrdio je za "Avaz" da se dogodio nemili događaj te da je osumnjičeni predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode.

Inače, Velid je i ranije punio stupce crne hronike. Tako je ranjen u pucnjavi koja se dogodila 2012. godine, također na Alipašinom Polju. Za njegovo ranjavanje sumnjičio se Anel Sejfović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.