ZLOČIN

Počinje suđenje stoljeća za svirepo ubistvo pjevačice: Zoran Marjanović u utorak na optuženičkoj klupi

Marjanović se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči

Marjanović negira krivicu. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

2.11.2019

U renoviranoj Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, u utorak, 5. novembra, trebalo bi početi suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči. 

Marjanović se na pripremnom ročištu u septembru izjasnio da negira krivicu, a detaljnu odbranu iznijeti će na suđenju. On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, koja je bila pjevačica narodne muzike.

Marjanović je optužen za krivično djelo teškog ubistva, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora. Brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maljoletna kćerka. Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017., godinu i po od ubistva.

I prije toga bio je privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja u više je navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu. Srbijanski mediji, koji su pisali i o najmanjim detaljima o životima bračnog para Marjanović, ovaj predmet već su proglasili „suđenjem stoljeća“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.